NieuwsGehoorzaamheids cursus

Gehoorzaamheidscursus (G&G)

Dit is een cursus voor volwassen honden die niet goed gehoorzamen.

Op de eerste avond van onze cursus beginnen we met een theorie avond met de volgende onderwerpen:

  • Over mijn hond

  • Hoe functioneert hij

  • Hoe leert hij

  • Hoe word ik een echte baas voor hem

 

Op deze avond gaan we ook in op specifieke problemen zoals blaffen wanneer de deurbel gaat, uitvallen naar andere honden e.d.
De training zelf beginnen we met aandachtsoefeningen. De geleider leert hoe hij leiding en initiatief moet nemen. De hond reageert hierop met aandacht en volgzaamheid.
In deze fase zie je ook problemen als uitvallen naar andere honden en veel andere ongewenste gedragingen al minder worden.

 

Wanneer de hond aandacht en volgzaamheid toont, gaan we beginnen met volgen. We leren de hond dat de prettigste plek om te lopen, naast de baas is. Zonder aandacht voor de baas zal de hond nooit netjes volgen.
Vervolgens leren we de hond op commando te gaan zitten, af te gaan en daar te blijven tot de baas zegt dat hij mag komen. Als laatste leert de hond te komen wanneer hij geroepen wordt.

 

Tijdens de cursus gaan we met de hond de praktijk in. We gaan dan volgen langs de straat, en in een winkelcentrum. We laten de hond zitten voor we oversteken en komen andere afleidingen tegen zodat we ook in deze situatie weten dat we een gehoorzame hond hebben.
De basis voor deze cursus is een goede baas-hond relatie. Wanneer deze relatie niet helemaal duidelijk is, zal de hond nooit goed gehoorzaam zijn.

Voor meer info Gerben ( 0646298790)